19 юли, 2014

Светът в навечерието на Третата световна война


Живеем във времена на технически просперитет, глобална информация, глобализация и революционни открития, но живеем и в свят в които не можем да сме сигурни за абсолютно нищо. Какво предстои сега на нашия свят? На къде се е запътил той през 2014 и въобще през ХXI век? 

Последните събития случващи се по света убеждават че нещата не стоят много розово. В ерата на модерните технологии и глобализацията сме а има над 30% бедни и гладуващи по света. ООН не спира да призовава за мир а има хора и цели поколения не виждали мир а само бомби и престрелки ... смърт и огън ..

---
Как така този свят от над 30 години тръби за мир, равенство и едно утопично бъдеще а то не се случва и не се случва !? Вие вярвате ли на онези с костюмите? Защото аз не им вярвам! Всичко случващо се през 2014 не се различава твърде много от това през 1914. да технологиите са различни, да науката напредна доста (колкото и беше позволено), да хората са други и живеят различно, НО... 

...но морала и желанията на лидерите и на управляващите хора и институции не се е променил ама и с единица идея. Отново се ламти за пари, власт и сила. Сега колонии няма но не забелязвате ли как ЕС, САЩ и Русия търсят начини за влияние в други страни с цел облага не за живущите в страната а за "владеещите" я. И ако Русия се движи бавно и постъпателно сформирайки един съюз - БРИКС, то САЩ и ЕС не издържат и стремглаво са се запътили към опит за власт над целия свят. Звучи пресилено? Не мисля, че е така! 

Да сте се замислили някога каква е външната политика на тези три сили? Русия не се е месила във външен конфликт от времето на войната в Грузия през 2008 а преди нея чак през 1979 с навлизането в Афганистан. За период от 28 години два сериозни конфликта и то в погранични територии. За сравнение САЩ и ЕС действат по глобално. САЩ се месят във всеки един конфликт по света а ЕС ги подкрепя в 90% от случаите. Сирия, Хаити, Либия, Ирак ... няма да изреждам сега всички ги знаете колко са и кои са.Нима вярвате още в умиротворителните мисии? Аз вече не, защото те сеят смърт а не мир. Сеят смъртта на цивилни граждани, жени, деца и хора не желаещи конфликт. какъв мир постигат така? 

Спирам сега обаче с ретроспекцията, сравненията и поднасянето на суха информация за Великите сили. Нека се върнем на случилото се през 2014. Виждаме една ябълка на раздора - Украйна - за която са се вкопчили и трите сили. русия може би не толкова понеже до момента те си бяха захапали леко ябалката, но САЩ и ЕС не бяха а сега искат да я изядат цялата без да делят с таваришите  от Русия. 

Първо беше свалянето на Янукович. Нима вярвате в това че той бе свален от хората? Не разбира се! Свалиха го Запада и техните хораб от ЕВРО-майдана. Сега постигнаха хаос и безпорядак в една иначе мирна страна. Мирна но много важна и стратегически разположена. Влязат ли в Украйна а те го направиха си уреждат достъпа до полезни изкопаеми и власт над една ключова зона в близост до "Мечока". Защо е нужно обаче да са близо до този 'Мечок"? Ами защото той им трън в очите още от 1944, края на Втората световна война. През 1989 успяха да сринат един силен съюз, визирам СССР, като смятаха че това ще е началото на края за Русия, но не им излязоха сметките. русия отново е сила и отново им е трън в очите. Не това обаче е най важното а факта че САЩ и Запада дължат космически суми пари на Русия и обвързани с нея, разбирайте БРИКС, страни. Не казвайте "Не вярваме..", понеже никой не му пука дали вярвате. Те си действат по плана и даже им е добре да не вярвате.

Цитирам един мислител казал:
"На човек му е по-лесно да приеме една нова истина, отколкото да се откаже от заблудите, които тя опровергава. - Д'авила."
Сега виждаме вече открити провокации от страна на Запада и САЩ към Русия за да започне тя действия и точно както в детската градина да обвинят Владко за караницата с думите "Той ме удари първи...". Русия да е виновна! Това е целта. Първо украински танкове в руска територия, после ракети падат там а сега на 50 км от руска граница пада самолет, който е свален от ракета или изтребител... Тука вони на провокации, но не искат да повярват хората. Така светът е на прага на глобална война отново. Трета световна!

Аз се надявам да не се случи сценария с конфликт обхващащ света, но не виждам изход. Светът не е узрял никак за сто години. Технически напредна, но психически и морално не. Ламти се за пари и власт и власт и пари ...

автор: Димчо Х. Димов

6 коментара:

 1. Анонимен19/7/14 10:50

  И ко прайм?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Панайот Пентократор19/7/14 12:26

   Ами да седим и да чакаме а? Така ще е най добре .... Що за човек си ти бе? Отваряме си очите и започваме да се борим за свободата си! Истинската свобода не тази която сега ти предоставят на теб Анонимнико и на останалите коне с капаци! Протести пред Израелското, Украинското и Американското посолства в България. Това предлагам аз ... Хората вече станаха и това че ти не знаеш не значи че не е така ... Познати в Англия и Франция казват че всеки ден има протести против действията на Израелските нацисти в Палестина. ДА СИ ОТВОРИМ ОЧИТЕ!!! ТОВА "ПРАЙМ" .. ЯСНООО >>>> СТАДЕН ДОБИТЪК!!!!

   Изтриване
  2. Анонимен19/7/14 19:46

   Хората са силата, бройката и ако се обединят няма Илюминати, няма правителства, няма милиарди или други глупости ... ще ги смачкаме, но за жалост няма да е скоро докато в света живеят овцеееее .. бееее ... (finger) (facepalm)

   Изтриване
 2. Анонимен19/7/14 12:31

  За жалост е вярно! неизбежно е и това е ще е краят. Започнало е вече финалното броене и скоро брояча ще испише 00:00:00 ...

  ОтговорИзтриване
 3. Анонимен19/7/14 13:48

  Все едно Волен Сидеров е писал тая статия отпивайки глътка квас...

  ОтговорИзтриване
 4. Зимния стражар19/7/14 19:44

  Прекрасна статия казваща много истини!

  ОтговорИзтриване