03 ноември, 2014

Нуждаем ли се от Евро-Атлантическа ориентация? Фактите!


Имахме ли нужда от Евро съюз през 2007? Сега Реформаторския блок и ГЕРБ говорят за Евро-Атлантическа ориентация, но имаме ли нужда от нея, Ето какво говорят фактите и какво "постигна" България от 2007 до сега.

С близо 50% е нараснала издръжката на живот в България след влизането в Европейския съюз, отчетоха специалистите от КНСБ. В същото време доходите на българина през последните седем години остават почти без промяна. Това е хубаво? Не мислим!
По данни на синдикалистите, 384 лв. месечно са били достатъчни за издръжка на член от семейството през 2007 г. Миналата година животът в страната е поскъпнал до 562 лв. на месец, което прави ръст от над 46%.
С тази сума разполагат едва 2,7 милиона българи, а с по-малко на месец живеят 8 на всеки 10 души. Под прага на бедността са 23% от домакинствата.
Само двама на всеки 10 души имат достатъчно пари, за да покрият нуждите си за месеца. Близо 1,7 милиона българи преживяват с точно 7 лева на ден.
Поскъпнали са електро- и топлоенергията, горивата, хранителните стоки. Цените на тютюневите изделия и алкохола са скочили с близо 90%. През последното тримесечие на 2013 г. сме плащали повече за сирене, зеленчуци, яйца, дрехи и образование.
При тези високи нива на безработица, трайната дефлация и слабия инвеститорски интерес, прогнозите на синдикалистите за тази година са, че страната ни ще продължи плахите опити за възстановяване от ефектите на икономическата криза.

И сега вие преценете на къде трябва да се ориентира страната ни. Евро съюз, САЩ, Русия .... или защо пък не да се опита да стегне икономиката си и да върне силата и от преди 1990. Каквото и да се направи обаче смятаме че ще е по добре от европейските и про-западни идеи на новите управляващи ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар