Догоните и системата на Сириус



Догоните са племе, за което много учени твърдят, че са с египетски произход. За тях се знае със сигурност че са живели в днешна Либия а в последствие мигрирад в Западна Африка и Мали. Със себе си те донесли една много богата система от астрономически познания.
Според предания на Догоните те съществуват като народ още от III век пр. Хр. и са "синове" на боговете "номо" от Сириус, която те наричат По Толо.

Звучи сттанно дори абсурдно, но вижте доказателствата. През 1940 четирима техни жреци споделят малко от тайните си на двама френски антрополози. Те има разказали за системата Сириус и своите богове които им дали тези знания. Разказали за звездата Сириус А и за нейна прилежаща такава, по малка но много по тежка. Твърдели че има и друга звезда но тя а както и втората били невидими за хората от Земята. Около нея обикаляла "земята на боговете" а от там идвали и съществата номо.

Те били подобни на риби и обичали водата но не и солената. Солта била пагобна за тях. Те дошли с огън и гръм от небето.

Всичко това се оказало вярно когато през 1970 Сириус В бил фотографиран. Да ще кажат критиците че през 1863 бил видян с телескоп но за плътноста от къде ще знаят? Чак през началото на ХХ век се появила теорията че е много плътен и е бяло джудже. А за Сириус С не се е и чувало. Чак в наши дни се появява теория че съществува и орбитира около Сириус А. Знаели за пръатените на Сатурн и главните спътници на Юпитер невидими с просто око!

И ако сметнем че тези "диваци" си измислят легендариум и е случайна приликата с реални астрономически обекти то нека видим други култури по света. Вавилонците твърдят че бог Енки идва от Сириус и обитава водата, шумерите имат Еа а в Египет е Изида. В Бразилия много амазонски племена говорят за Беп Корорати дошъл с гръм и огън и не обичал солта.
Дали на Земята са идвали извънземни цивилизации и са ни облагородили? Дали нашата еволюция не е изкуствена?

Истината е някъде там и рано или късно ще изплува.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Житните кръгове от Чилболтън.

Какво е да си стриймър и как печелят те