Паранормална активност в с. Шишенци



Видинското село Шишенци е в кошмарен плен на свръхестествени сили, съобщават от „България днес” и "UFO.BG". Според малкото живущи там нощем по улиците са разнасят зловещи стенания на възрастни и деца, чуват се писъци, плач, свирни, удари по тъпан и дори понякога заклинания.
„Почти не спим, само треперим под завивките”, обяснява изплашена жена.
Селото се е сдобило със славата на едно от най-зловещите места в България и е почти обезлюдено. Една местна легенда внася светлина в мистериозните събития. Според нея стенанията са на сватбари, избити преди векове. Празнуващите тръгнали към Шишенци от близкото село Гюренци но по пътя били изклани като животни от татари.
„Вярваме, че звуците идват от изстрадалите души на сватбарите, които дори не били погребани”, смятат в селото.

В Шишенци ситуацията се нагнетява допълнително от факта, че е спряно и уличното осветление. Там вечер се стели непрогледен мрак и се чуват само зловещите звуци.
Има и друга версия за кошмарните стенания в селото. Някои твърдят, че звуците идват от глутници чакали, наобикалящи периодически местността. Проблема е че за тези стенания говори и дядо Боян Станков, който е ловец, като според него това не са чакали а самите самодиви, които танцуват своите хора.
---
И още по темата в следните видеа:

Самодиви Духове в север. България: Предаването "Отечествен фронт" - 2010.10.9, Село Шишенци: >>> ТУК

25.09.2012 - ТВВ - Тема ТАБУ - с.Шишенци -Тема ТАБУ е авторско предаване на Телевизия Видин. Този епизод е посветен на Самодивите от село Шишенци, обл. Видин.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Житните кръгове от Чилболтън.

Какво е да си стриймър и как печелят те