Дневника на един Домашен дух



Домовик, Домовой или просто Домашно духче. Какво е това? Според славянската митология и фолклор това са малки същества обитаващи къщата и грижещи се за реда в нея. А ако можеха да си водят дневник и откриехме такъв? Какво ли щеше да пише в него? Ето една примерна история:



10 юли
Днес е денят. Започвам да си водя дневник. Помня последните 240 години, но вече остарявам и започвам да забравям по-старите времена... Ще си записвам, може да се окаже полезно след време. Свих тетрадката от шкафа на домакинята, едва ли ще забележи. 
11 юли
Така. Първи ден първо възмущение за мен. Не си измила чиниите тази мързелана? Ще наказваме ... Кажи сбогом на обиците си мила. Съвсем се разхайтихте вече бе хора... Днес кутийката с грим и бижутата са ви приоритет а на времето ви бяха важни чиниите и дома..
12 юли
Скучно ми беше. Цяла нощ играхме на гоненица с котарака. Дебелака вдига шум обаче и стопанката се събуди, срита го и го затвори в килера. Приятелче ми е и си го защитих .. за отмъщение изстисках пастата за зъби в тоалетната. Котаракът е разстроен и ми се сърди, че лудуваме заедно, а все него наказват. Ама е един неблагоарник .. без мен ще си умре от скука
14 юли
През нощта от нямане какво да правя тропах с тенджерите. Стопанката се сгуши под юргана и си мислеше, че това ще я спаси. Смехоранка. Ама и аз не и мисля лошото .. какво да правя, скука!
15 юли
Дойде един дебел поп с кандило и осмърдя цялата къща на пушек .. пфф .. Каза на стопанката, че сега всичко ще бъде наред. Ама не е познал... Още след като излезе съборих една саксия на земята .. ей така за забава ..
19 юли
Бягах от Дебелия и се блъснах в шкафа ... счупих вазата и стана голям скандал. Пак го отнесе котакът. Сега не ми говори. Вече ми е много сърдит. Само седи и ме гледа осъдително. Неудобно се получи. Мисля обаче да му донеса от комшиите малко саламче .. все пак са месари и в тях изобилства.
21 юли
Стопанката чисти с прахосмукачка. Половин час се крихме с котарака под леглото. Адска машина! Поне се сдобрихме с котето. Минах тънко без салам и ходене при комшите. Там има един пес .. ужасен гад е.
25 юли
Някакъв тип дойде на гости и остана да нощува при стопанката. Помолих котарака да му се изпишка в обувките. Той се и изака .. Големец е!!!
29 юли
По стар навик през нощта се гушках до стопанката. Сега оня нощува вкъщи всеки ден!!! Пречи ми!!! Разправя, че ще я защитава. Рамбо някакъв. Герой .. не е познал
30 юли
Шашнах Рамбото. Писна ми от него. Не го харесвам. Скрих му ключовете и телефона на секцията отгоре. Търси ги цял ден и ги намери след два часа ... беше озадачен как са се узовали там ..
1 август
Дойде екип екстрасенси. Пращах всеки поотделно на майната им, но никой не ме чу. Казаха обаче, че съм бил духът на покойния дядо на стопанката. Ха-ха. Той си замина преди пет години. Аматьори ..
2 август
Сега стопанката ми оставя мляко на печката. Да ми се харесала, а и онея така и казаха .. Мисли си и че там спя. Аз глупак ли съм?! Сега си спя при нея на леглото - на Рамбо му писна и вече не идва. Пъзльо ..
9 август
Обвеси целия апартамент с икони. Накачи чесън и пали едни свещу дето смърдят ужасно .. Ама се търпи .. Разходих се, позяпах иконите ... амаа едно време по-добре рисуваха. 
17 август
Забравих да стана невидим и в банята ме видя стопанката. хлъзна се и падна, боядисва си побелелите коси в момента и е с гипс .. жалко ама какво да направя, не исках да я плаша а и хората са едни .. всичко което не познават ги плаши.
29 август
С котето пяхме песни и беше веселба голяма. Стопанката нещо обаче се обърка и помисли че искал жена .. а той дебелия иска само да плюска. Сега звъни на ветеринаря. Милия той .. сега се бои за мъжкото си достойнство. 
13 септември
Ужасен ден. Все пак, пъзлата, продаде апартамента. Простачка! Вчера си заминаха. С котарака се разбрахме да си пишем по гълъби. Ами сега? Какво ще правя? Самотен съм...

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Житните кръгове от Чилболтън.

Какво е да си стриймър и как печелят те