Саймън Дж. Едисън и забраненият план "Химера"


В тази статия ще ви запознаем с един човек и неговият план за освобождение на света от алчните ръце на банките, корпорациите и концерните разграбващи ресурса на земята за сметка на хората. Той се казва Саймън Дж. Едисън и е създател на плана "Химера". Планът който е трън в очите на богатите и управляващите. Планът който винаги е свалян и забраняван.

Ние от YourPlac3 не заемаме позиция и не подтикваме към нищо. Нито към революция, нито към бунт. Само споделяме един план на един човек желаещ СВОБОДА! Един човек обявил се против РОБСТВОТО НА XXI ВЕК!!!



Саймън е роден в град Линкълн, щата Орегон през 1983. Баща му е шотландец а майка му от САЩ. Като ученик започва да се интересува много от история и литература. По късно той завършва специалност история в Калифорнийския университет - Лос Анджелис през 2005 година.

Докато е студент той започва да негодува спрямо системата която управлява САЩ и света. Забелязва, че има доста лъжи из медиите и цялата информация поднасяна на хората е добре скалъпена лъжа. Саймън не вижда нищо различно от това което се е случвало преди сто, двеста или петстотин години назад във времето. Винаги хората са били под натиска на управляващата прослойка. Дали благородници, дали правителства или локални лордове, те винаги са живели на гърба на хората. Когато е трети курс започва да обмисля теория за промяна на статуквото. Той стъпва върху реални исторически събития и революции, които са променяли не веднъж историята на много държави в света. Изучава Френската революция, Преврата на болшевиките в Русия, Революцията на Кастро и ред други световни бунтове и преврати. Тогава в главата му се заражда идеята, че щом в локален мащаб хората са успявали да променят своята съдба то има логика и в глобален да се случи. Повлиян много и от трудоветр на Силвио Гизел той започва да изгражда идеята за нов свят в главата си. Свят без пари. Нужен му бил обаче много добър план и започнал да работи по него.


През 2007 планът е факт. Дава му названието "Химера" и го пуска в интернет пространството. Саймън предлага да се сформират групи от активисти в САЩ, Европа, Азия и Австралия. Той вижда в ЕС един съвременен вариант на СССР и смята че скоро ще претърпи колапс. Ненавижда парите и смята че заради тях света страда най-много. Според неговият план, тези групи трябва да подтикнат народа към масово гражданско неподчинение. След сформирането им и увличането на хората целите са няколко:

1. Атака на банките. 
Започва масова атака на банките в Европа, САШ, Австралия и другите развити държави от Азия и Америка. Атаката се изразява в това, че всички започват да теглят парите си. Това според него ще покаже колко банките не разполагат с пари на хартия а само с цифри. Идеята му е в рамките на няколко дни организирано хората да атакуват банките и банкоматите и да  теглят всичко до последния цент. 


След изтеглянето на парите банковите системи започват да рухват. Той казва: "Банките са колоси стъпили на пясъчна основа. Тя лесно се размива ако има силна вълна!". Неговият план не свършва обаче с теглене на всички пари от хората. Саймън предлага след като спре тегленето и банките вече са отслабени да се премине към следваща стъпка - атака на клоновете. Окупация и денонощна гражданска охрана пред всеки един клон. Не бива да се позволява да отварят врати. 

2. Неподчинение.
След отслабването на банките Саймън, казва че трябва всички да спрат да ходят на работа. Така спират да работят офисите, заведеният, фабриките, магазините и въобще всичко. В такъв един сценарий няма да има кой да обслужва интереса на богатата прослойка от хора, които са също отговорни за това, че човечеството е в немилост.

3. Атака на правителствени сгради.
В следвъщата стъпка вече държавите са в хаос и полицият, военните и всички органи на реда са на нож, но това не бива да спира никой. Той предлага третата стъпка да е атака на правителствените сгради. Общини, парламенти, дворци ... всичко. Там ще има окупация и дори прилагане на сила ако управляващите не искат да се откажат от властта.

4. Гражданска война
Ако всичко до тук не даде ефект, а най вероятно няма да даде, Саймън предлага последната стъпка да е ВОЙНА! Гражданска война против системата. Палене на правителствените сгради и банки. Разрушаване и разграбване на заведения, магазини, офиси, скалдове и пазари. Всичко ще е в полза на хората.


След изпълнение на всички тези стъпки държавите ще са отслабени и Саймън се надява народа да има силата да свали правителствата и да се изкачи на тяхно място. След края на револщцията той казва че трябва да започне новия световен ред в който народа е в центъра. Социалната идея и грижата за хората е над всичко.

Планът "Химера" ще доведе до разпад на капиталистическият свят в който парите са над всичко и хората, природата и планетата са на заден план. След разпада на власт застават хората. Там според Саймън трябва да стоят най-различни от тях. Трябва да има представители на учените, земеделците, хората на изкуството и всяка една група.


В бъдеще светът няма да има нужда от пари или поне не от хартийките, понеже всички бъдещи финанси ще са обезпечени с ценни метали. Това обаче ще е само в началото. Всеки ще произвежда нещо и ще се занимава с това в което е добър. Ще се стимулира проучването на алтернативни горива и алтернативна енергия. Щом бъде пусната на всички неизчерпаемата енергия, парите ще отпаднат и всичкото злато, сребро и ценен метал ще се използват за научни цели и за изграждане на вечните вятърни, слънчеви и друг вид двигатели.

След като човечеството се отърси от шока и бавно се възстанови след бунта, ще се възцари мир. Няма да има граници и разделение между нациите и всичко ще се преразпределя между хората. Няма да се делят религиите, ще разсекретяват документите на правителствата и светът ще премине в нова епоха. Епоха на мир, епоха в която няма бедни и богати, епоха на свобода в която сам ще решаваш къде да живееш и с какво да се занимаваш. Няма да се нуждаеш от робство и слугуване на буржоазията за да ти дават трохи на които да се радваш.


Проекта "Химера" е идея за една утопия в която човека е ключовата фигура. Човека и природата над правителствата и парите, над алчността и разрухата.

В момента Саймън Едисън се е скрил и не се показва на обществото. Той е издирван и преследван от правителствата на няколко държави и е обвинен за множество протести в света. За него знаем че през 2013 се е бил заселил в Африка, но къде точно не знаем. Говори се че в началото на септември 2014 бил се преместил на някой от островите в Пасифика, но информацията не е потвърдена а и разбираемо защо.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Житните кръгове от Чилболтън.

Какво е да си стриймър и как печелят те