Асгардия. Бъдещата космическа "държавa" закрилник на Земята.


Асгардия е нещо за което повечето не са чували. Някои по любопитни са разбрали, може би, за това, което пишат западните медии? 
Асгардия, кръстена на царството в което скандинавските богове живели, е нещо ново и много амбициозно и смело. За сега е идея. Проект само на хартия, но в бъдеще може да се превърне в нещо, което ще пази Земята и човечеството от космически заплахи. Друга цел на Асгардия ще бъде добивът на ценни изкопаеми от астероиди. След двадесет години приpодните богатства на Земята няма да са толкова много, колкото сега и ще са нужни нови източници.
Групата, която предлага проекта “Асгардия”, включва космически експерти от Канада, Румъния, Русия и САЩ. Те анонсираха своите амбиции за космическа независимост на пресконференция в Париж.
Тяхната идея е да изстрелят роботизиран сателит през следващите 18 месеца, който в бъдеще да бъде последван от постоянна космическа станция, където “хората да живеят, работят и да имат свои правила и закони,” обяснява един от основателите пред Бизнес Инсайдър.
“Надеждата е да демократизираме космоса,” допълва той.
Източник: Science Alert 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Житните кръгове от Чилболтън.

Какво е да си стриймър и как печелят те