Какво ще стане ако консумираме само месо?


Днес много диети стимулират хората да намаляват консумацията на месо. Нашият екип си зададе въпроса: Какво ще стане, ако направите точно обратното и поемате по 100% месна диета, при която ядете само месо и нищо друго? След проучване, което направихме се оказва, че просто не сме конструирани за това. Днешният човешки организъм има нужда от балансирано хранене в което приема протеини, фибри и няколко от основните витамини. Всичко това не можем да намерим само в месото.
Оказва се, че без фибрите, които си набавяме от растенията, ще получите постоянен запек. Това се наблюдава при хора приемащи често местни протеини, като културистите и запалените по фитнеса. Освен това най-лесният начин за тялото ви да си набави енергия е да превърне въглехидратите в глюкоза. Когато те отсъстват, тогава започва да изгаря важни мазнини и белтъчини.
Пълната месна диета ще ви лиши и от витамин С. Нещо, което за нас ще е сериозен проблем. Хората сме от онези бозайници, които не могат да го произвеждат сами и трябва да си го набавяме от плодовете и зеленчуците. Без този важен витамин тялото ни не може да произведе колаген и ще се разболеем от мореплавателската болест скорбут. Казано иначе, ще загубим зъбите си. неприятно, ако мислим да ядем само месо. Всъщност, месната диета може да заобиколи този недостатък, ако започнете да ядете сурово месо, ще успеете да си набавите необходимия витамин С, който термичната обработка на месото унищожава. Тогава обаче ще трябва да се борите с цял нов вид проблеми. храносмилателната ни система не е готова за суровото месо, както и с бактериите, които живеят в него. Нашите прадеди са имали по силна имунна система и това за тях не е било толкова голям проблем, но днес ние не се радваме на толкова силна защите срещу бактериите и микроорганизмите.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Житните кръгове от Чилболтън.

Какво е да си стриймър и как печелят те