Българско шоу в twitch.tv. Нещо свежо в родния "ефир".


Ето, че отново пишем статия за нещо свързано с телевизия и медии. Да тук под ефир не визираме ТВ такъв и затова хитро слагаме кавички, но всичко друго е извън кавичките и то доста.
Twitch.tv е платформа за стрийминг, или казано на роден език, платформа за споделяне на видеа . . . ама НА ЖИВО! В общи линии там милиони хора в цял свят гледат своите любимци как играят игри, как се забавляват, как говорят в подкастове за различни теми и въобще всякакъв вид съдържание (тук няма да ползваме контент, макар че ни беше на езика).
В тази статия ще поговорим за нещо от тази платформа, което изглежда доста свежо, доста направено с желание и разбира се интересно. Вечерното шоу на Mighty и Hunter-a (за сега БЕТА заглавие) излезе съвсем наскоро. Премиерата му е била онзи ден и отзивите на зрителите там са били доста добри.




И без това вече нищо смислено не остана не само по ТВ ефира, а и в мрежата. Лиготии, опити да се привличат зрители с просташки хумор и съдържание, голота и нереални риалитита. Тук в това шоу на тези двама симпатяги виждаме първо доста желание за това, което правят. Забелязва се, че не се търси финансова изгода, а просто забавление на аудиторията и същевременно обогатяване с нова интересна информация. Сякаш те и един друг подкаст на който аз съм голяма фенка (Weekly GamingGuide) са нещата в мрежата, които си заслужават гледането и са доста фемили френдли.
Аз съм жена с детенце и много ще се радвам 9 годишният ми син да геда нещо такова отколкото някой Ютубър който крещи, използва съмнително разрешен за деца език и играе игри пълни с брутално насилие.
Не знам кои са точно двамата симпатяги правещи този проект, но искам да им стисна ръцете и да им кажа: "Браво пичове! Само така!"

Статия: Кремена Петкова
блогър, редактор в YourPlace и София НюзПрес.  

Коментари

Популярни публикации от този блог

Житните кръгове от Чилболтън.

Какво е да си стриймър и как печелят те